Тепер невідомий газ розпили у школі в Харкові. 15 дітей у лікарні

У Харкові в школі №3 унаслідок розпилення невідомого газу 31 дитина звернулася по допомогу до медиків, з них 15 направлено до лікарні.

"На місце було направлено 6 бригад екстреної медичної допомоги. Перша бригада була на місці через 4 хвилини. Було оглянуто 31 дитину, з них 15 направлено до обласної дитячої клінічної лікарні №1", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Віктор Забашта у вівторок.

За словами батька однієї з госпіталізованих школярок, Олега Головкова, за симптомами розпорошена речовина не схожа на перцевий газ.

"Від перцевого газу - сльози і кашель. А тут такого немає. Три дитини, які перебували в епіцентрі, знепритомніли. Моя дочка була трохи осторонь - у неї сильна слабкість, вона не може стояти на ногах і дуже бліда. Я не відкидаю, що це може бути газ паралітичної дії", - сказав він.

За інформацією прес-служби Харківської облдержадміністрації, стан госпіталізованих дітей оцінюють як стан середньої тяжкості.

"На цей момент по медичну допомогу звернулися 30 дітей, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1. Стан госпіталізованих - середньої тяжкості. Серед симптомів - слабкість та утруднене дихання, а також бліда шкіра. Причини нездужання зараз з’ясовують. Діти забезпечені всіма необхідними медикаментами", - повідомила в.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан.

За її інформацією, на цей момент у школі чергують 4 машини екстреної допомоги, також на місце прибули медпрацівники міської поліклініки №12, які проводять профілактичний огляд учнів.


У школі Миколаєва розпилили невідому речовину, евакуйовано майже 400 дітей, 32 в лікарнях (ФОТО)

школа харків події

Знак гривні
Знак гривні