На Банковій проходить акція на підтримку Сенцова (ВІДЕО, НАЖИВО)

Сенцов голодує дев'ятий день поспіль. Біля Адміністрації президента на Банковій вулиці у Києві о 9:30 22 травня розпочалася акція на підтримку ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив про безстрокове голодування.

«Мета: нагадати керівництву держави, що процес звільнення українських політичних в'язнів в Росії, число яких постійно росте, практично зупинений. А заклики від родин в'язнів його активізувати знехтувані», — наголошують організатори.

«Кінематографісти, громадські активісти, усі небайдужі зберуться 22 травня о 9.30 біля Адміністрації Президента України на акцію «Досить сидіти!», — описують захід на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, український політв'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування. У такий спосіб він вимагає відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму.

Президент Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту продовжувати тиск на Кремль після того, як Сенцов оголосив про голодування.

Україна на рівні МЗС звернулася до Росії через голодування Сенцова.

Сестра Сенцова сказала, що він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який відбудеться в Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

Громадське ТБ

герої крим сенцов росія репресія окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні