Україна перестає пускати євробляхи (ДОКУМЕНТИ, ВІДЕО)

Номінально, ще 26 квітня Міністерство Закордонних справ видало документ, в якому пояснює, що тепер при перетині кордону машиною на «єврономерах» водій має надати дозвіл на працевлаштування в Литві та зареєстрований договір на користування транспортним засобом.

У разі відсутності цих документів, водій не може перетнути кордон України.

Так, в законодавстві Литви щодо працевлаштування іноземців у країні сказано, що людина, яка працює на литовську фірму, навіть дистанційно, має бути зареєстрована на Біржі праці Литви. Таким чином, громадянин, який зареєстрований в литовській фірмі та користується автомобілем компанії, має при перетині кордону мати такі документи: дозвіл на працевлаштування в Литві та зареєстрований договір з литовською компанією, яка надала довіреність на користування транспортним засобом.

Відомо, що на митному пункті «Виступовичі» прикордонники вже почали не пропускати водіїв, які не мають цих двох документів.

«Нас не пускають через договір. Вимагали трудовий договір, що я працюю на фірму. Я показав довіреність, документи, що всі дозволи є, проїзд по Євросоюзу, все з печатками», – сказав власник єврономерів на відео «АвтоЄвроСили».

Пізніше на місце подій приїхали активісти «АвтоЄвроСили», які допомогли проїхати деяким машинам, пише «Сьогодні».

Тепер на кордоні українським власникам машини з «єврономерами» показують лист, де сказано, що для перетину кордону потрібно показувати необхідні документи. Нове правило діє з 9 години ранку 17 травня 2018 року. Проте МЗС України не надало офіційної інформації щодо нового правила.

За матеріалами Сегодня і Хмарочоса

єс транспорт автомобілі євробляхи

Знак гривні
Знак гривні