Підполковника нацгвардії засудили на 13 років за державну зраду - роботу на Росію (ВІДЕО)

У Харкові суд до тринадцяти років позбавив волі підполковника Національної гвардії за обвинуваченням у державній зраді.

Як повідомляє прес-служба СБУ, нацгвардійця завербували представники ФСБ Росії у вересні 2014 року під час несанкціонованого візиту до Москви, - передає Громадське ТБ.

«Співробітнику ФСБ я передавав інформацію про стан та справи Нацгвардії, чисельність та озброєння. Також під час перебування в зоні АТО я передавав співробітнику ФСБ електронною поштою дані про оперативний стан, дані про кількість обстрілів та іншу інформацію», — йдеться у заяві засудженого.

В СБУ заявили, що на виконання вказівок кураторів чоловік передавав одним із месенджерів та електронною поштою до Росії відомості, що містять державну таємницю.

Чоловіка затримали у травні 2015 року за місцем постійної дислокації його частини на Харківщині.

«Під час спроби втекти нацгвардієць наніс тілесні ушкодження співробітнику СБ України», — додали в СБУ.

Один із районних судів Харкова визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі з позбавленням військового звання – підполковник.

Нагадаємо, у жовтні 2017-го в СБУ повідомили про затримання жінки-службовця Нацгвардії за підозрою у передачі інформації спецслужбам РФ. 6 лютого 2018-го Солом’янський райсуд Києва визнав винною у державній зраді військову Нацгвардії та засудив її до чотирьох років позбавлення волі.

кримінал армія росія сбу мвс

Знак гривні
Знак гривні