США офіційно розуміють дії України щодо російських РІА Новості

США розуміють, що Україна захищається від впливу російської пропаганди, проте закликають владу діяти щодо «РИА Новости-Украина» та їхнього керівника Кирила Вишинського «відповідно до закону».

Про це під час брифінгу заявила представниця Державного департаменту США Гізер Нойерт.

Перекладає Громадське:

«Ми розуміємо, що Україна, як і багато інших країн, стурбована інтенсивною пропагандою. Боже, коли ми розмовляємо з багатьма нашими союзниками і партнерами за кордоном, вони, звісно, стали жертвою і розуміють вплив і охоплення російської пропаганди. Тому ми розуміємо побоювання України з цього приводу. Але загалом це дуже серйозні дії, які необхідно здійснювати відповідно до закону», — заявила вона.

Оригінал з сайту Держдепу:

We understand that Ukraine, like a lot of other countries, has been concerned about intense propaganda. Goodness, when we talk with a lot of our allies and partners overseas, they certainly have fallen victim and understand the influence and the reach of Russian propaganda. So we do understand Ukraine’s concerns about that. But overall, these are very serious actions that have to be taken in accordance with the law.

Нагадаємо, 15 травня СБУ провела обшуки в офісі «РИА Новости» та затримала керівника інформагентства Кирила Вишинського. У Росії обурились через обшуки в приміщеннях інформагентства «РИА Новости Украина» у Києві.

Кирилу Вишинському оголосили підозру у скоєнні злочину.

В СБУ повідомляли, що Вишинський нагороджений державною нагородою Росії — так званою медаллю за «повернення» Криму.

Також, за даними СБУ, Вишинський отримував 53 тисячі євро щомісячно на свою діяльність. У керівника інформагентства «РИА Новости Украина» також знайшли російський паспорт.

росія пропаганда сбу змі війна

Знак гривні
Знак гривні