Порошенко: Керченський міст обов’язково знадобиться окупантам, коли вони тікатимуть із Криму

Будівництво Керченського моста є свідченням «нехтування міжнародним правом» з боку Росії, яка анексувала Крим, заявив президент України Петро Порошенко.

«Дуже прикро, що російська влада намагається втягнути у свої інфраструктурні авантюри й окремих представників європейського бізнесу, прагнучи тим самим відкупитися від міжнародно-правової відповідальності. Упевнений, агресору це не вдасться, він нестиме відповідальність сповна. А міст обов'язково знадобиться окупантам, коли вони будуть терміново покидати наш Крим», – написав Порошенко у Facebook.

На думку президента, «особливо цинічним є той факт, що його (мосту – ред.) відкриття відбувається напередодні чергової річниці депортації кримськотатарського народу сталінським режимом», яку відзначають 18 травня.

15 травня Путін на Камазі особисто "відкрив" Керченський міст - при цьому, всупереч ПДР, не пристебнувся. Якщо Крим — це Україна, то штраф складає 51 гривню (120 рублів). Якщо Крим — це Росія, то Путін має заплатити 1000 рублів (424 гривні). Президенту РФ вигідніше визнати Крим українським, щоб заплатити менше.

Разом з цим йому світить заборона на відвідування України до трьох років — він потрапив до Криму через кордон з Росією, що заборонено українським законодавством.

Ну, це вже не кажучи про Гаагу і те, що приєднання Криму до РФ світ не визнає.

За матеріалами Радіо Свобода та Заборони

кримінал крим путін окупація агресія анексія транспорт будівництво

Знак гривні
Знак гривні