Поліція обшукала хостел на Троєщині: затримано 98 мігрантів (ФОТО, ВІДЕО)

14 травня на території одного з хостелів Києва на Троєщині поліція затримала 98 нелегальних мігрантів, повідомляє Національна поліція України.

Правоохоронці провели спеціальну операцію з виявленню осіб, що незаконно перетнули кордон України. Майже 70 із затриманих — громадяни Шрі-Ланки. Вони планували потрапити до країн Західної Європи, - цитує поліцію Заборона.

Серед затриманих був громадянин держави Середньої Азії, який перебуває у статусі шукача політичного притулку. Він повідомив виданню «Заборона», що поліцейські не пред’явили своїх документів і не пояснили йому причину затримання. Він підтвердив, що затриманих було близько 70 осіб, всі вони — іноземці. Їх допитували, при цьому не надавши можливості викликати адвоката.

Після з’ясування обставин його відпустили, а деяких, за його словами, відправили в центр утримання нелегальних мігрантів в Чернігові.

Затриманих доправили до Деснянського управління поліції — у 32 із них не було жодних документів. Серед них — уродженці Азербайджану, Бангладеш, Таджикистану, Узбекистану, Росії.

Як повідомляється Національною поліцією, в Україну затримані потрапили в обхід офіційних пунктів пропуску. За це вони заплатили 3-5 тисяч доларів. Поліція готує документи для депортації мігрантів.

поліція міграція київ суспільство

Знак гривні
Знак гривні