Зброю Савченко давали конкретні полковники армії РФ

Правоохоронці встановили імена та посади російських полковників, які начебто давали зброю депутату Надії Савченко для вчинення теракту у центрі Києва.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу на «Острог Forum — 2018» в Острозі Рівненської області, - передає Громадське.

«Нам протистоять не тільки 40 тисяч озброєних сепаратистів-терористів, не тільки тисячі офіцерів російської армії, які керують ними — я це стверджую офіційно», — зазначив Луценко.

«Хоча б на прикладі запланованого Надією Савченко терористичного акту ми довели, що конкретні полковники Російської Федерації видавали їй зброю для терористичного акту в центрі української столиці», — заявив генпрокурор.

Він додав, що правоохоронцям відомі імена-прикриття, прізвища та посадові звання полковників.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала дозвіл на затримання й арешт Савченко, генпрокурор Луценко оголосив підозру народній депутатці.

Луценко показав у сесійній залі парламенту фільм нібито з доказами того, що Савченко причетна до схеми вивезення зброї з окупованих територій для вчинення теракту в Києві. Він також стверджує, що гроші на підготовку теракту Савченко нібито давав екс-переговорник щодо звільнення заручників Володимир Рубан.

23 березня Надію Савченко взяли під варту на 2 місяці без можливості застави. Під час засідання суду Савченко заявила про початок голодування. Станом на 29 березня, Савченко голодувала вже шостий день.

29 березня Апеляційний суд Києва залишив Надію Савченко під вартою, таким чином не задовольнивши скаргу її адвокатів.

зброя кримінал росія тероризм савченко

Знак гривні
Знак гривні