Колишня дружина Боголюбова відсудила у ПриватБанку півмільярда

Олена Боголюбова, колишня дружина колишнього власника Приватбанку, виграла апеляційний суд проти державного банку про стягнення 500 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба НБУ, передає Громадське.

Першу перемогу Боголюбова отримала ще 1 листопада 2017 року, коли суд Дніпра задовольнив її позов до ПриватБанку та розірвав декілька депозитних угод, які позивачка укладала з банком.

Тоді суд зобов’язав державний банк виплатити Боголюбовій 15,7 мільйонів доларів, 1,8 мільйонів євро та 30 мільйонів гривень.

Керівництво ПриватБанку подало апеляцію на це рішення, яку Апеляційний суд Дніпропетровської області відхилив 13 квітня.

Як зазначається, кошти на рахунку Олени Боголюбової списали під час націоналізації ПриватБанку як з особи, що пов’язана з акціонером банку (Геннадієм Боголюбовим). В той час, як вона вважає це рішення незаконним, адже розлучилась з колишнім чоловіком ще 11 років тому.

У грудні 2016 року Приватбанк був націоналізований рішенням українського уряду.

За словами Коломойського, він був вимушений сам запропонувати націоналізацію Приватбанку через «способи штучного зниження капіталізації банку» з боку НБУ.

Тодішня голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що екс-власники Приватбанку вивели 16 млрд гривень в ніч перед націоналізацією.

Також повідомлялося, що Приватбанк перед націоналізацією вивів 110 мільярдів гривень через фіктивні компанії.

У грудні 2017 року націоналізований ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Боголюбова, а також ряду компаній, які імовірно підконтрольні їм. 20 грудня 2017-го Високий суд Лондона вирішив арештувати активи Коломойського і Боголюбова у всьому світі на суму понад $ 2,5 млрд.

суд банки боголюбов

Знак гривні
Знак гривні