Савченко хоче з СІЗО назад в Раду (ДОКУМЕНТ)

Народна депутатка Надія Савченко, яка нині перебуває у СІЗО, заявила про бажання відвідувати засідання Верховної Ради.

Фотокопію депутатського звернення до генпрокурора опублікувала прес-служба депутатки у Facebook.

«Я, Савченко Надія Вікторівна, 11.05.1981 року народження, є діючим народним депутатом і повинна виконувати покладені на мене обов’язки», — йдеться у зверненні.

Савченко заявила, що відповідно до Конституції, закону «Про статус народного депутата України», закону «Про Регламент Верховної Ради України», а також закону «Про вибори народних депутатів України» повинна відвідувати засідання парламенту, проводити зустрічі з виборцями, звітувати у ЗМІ та виконувати низку інших функцій.

У зв'язку з цим Савченко вимагає забезпечити їй «присутність на засіданнях Верховної Ради з метою здійснення голосування, подачі законопроектів, участі в діяльності Верховної Ради».

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала дозвіл на затримання й арешт Савченко, генпрокурор Луценко оголосив підозру народній депутатці.

Луценко показав у сесійній залі парламенту фільм нібито з доказами того, що Савченко причетна до схеми вивезення зброї з окупованих територій для вчинення теракту в Києві. Зокрема, теракт передбачав вибухи у Верховній Раді:

Луценко також стверджує, що гроші на підготовку теракту Савченко нібито давав екс-переговорник щодо звільнення заручників Володимир Рубан.

23 березня Надію Савченко взяли під варту на 2 місяці без можливості застави. Під час засідання суду Савченко заявила про початок голодування. Станом на 29 березня, Савченко голодувала вже шостий день.

29 березня Апеляційний суд Києва залишив Надію Савченко під вартою, таким чином не задовольнивши скаргу її адвокатів.

Рада савченко говорильня кримінал

Знак гривні
Знак гривні