Побутому депутату Найєму тепер іще й погрожують

Адвокатка народного депутата Мустафи Найєма заявила про погрози в інтернеті на його адресу.

Про це вона повідомила у коментарі Громадському в залі Шевченківського районного суду міста Києва, де обирали запобіжний захід підозрюваному у побитті депутата.

За словами адвокатки Найєма Аліни Самалець, рішення суду про домашній арешт для підозрюваного Магомеда-Саліх Саїтова становить ризик для життя та здоров‘я потерпілого депутата.

«Нам хотілося б, щоби ці особи утримувались під вартою, тому що наразі приходять погрози у мережі інтернет, і я з цього приводу буду рекомендувати клієнту звернутись обов’язково до правоохоронних органів щодо застосування заходів безпеки, а також щодо тих осіб, що висловлюють безпосередньо погрози», — сказала Самалець у коментарі Громадському.

Також адвокатка наголосила, що сторона потерпілого не є учасником процесу в обранні запобіжного заходу, але наполягатиме на тому, щоб прокуратура подала апеляційну скаргу на це рішення.

Прокурор у справі сказав, що поки не коментуватиме оскарження, оскільки їм треба переглянути матеріали справи та колегіально вирішити це питання.

Брат Мустафи Наєма Масі солідарний із думкою адвокатки:

«Я вважаю, шо було достатньо підстав для обрання запобіжного заходу, бо одна з осіб залишила місце злочину».

2 травня одного з підозрюваних у нападі на народного депутата від БПП Мустафу Найєма взяли під цілодобовий домашній арешт до 30 червня.

Узятий під домашній арешт Саїтов Магомед-Саліх Арбуєвич є одним з п’яти підозрюваних у нападі на депутата Мустафу Найєма. Трьох з них затримали одразу після сутички, один втік з країни, ще одну особу встановлюють.

Напередодні у прокуратурі підтвердили, що один з підозрюваних в нападі на Найєма залишив Україну через 2 години після сутички. Саме він, зазначили у прокуратурі, завдав депутатові удар, внаслідок якого той отримав перелом щелепи. Найєм повідомив, що нападник зник і встиг вилетіти в Баку рейсом з Борисполя. 2 травня його оголосили у розшук.

Нагадаємо, увечері 30 квітня на народного депутата від БПП Мустафу Найєма скоїли напад невідомі. Інцидент стався у центрі Києва у результаті конфлікту на дорозі. Депутат із травмами потрапив у відділення швидкої допомоги. Найєм пізніше додав, що цей інцидент не стосується його депутатських повноважень та політичної діяльності.

Поліція Києва порушила справу за статтею «хуліганство» за фактом нападу на депутата. У цьому проваженні затримали лише трьох осіб. Водночас брат Мустафи Найєма Масі заявив, що серед затриманих правоохоронцями немає того, хто побив депутата.

найєм кримінал

Знак гривні
Знак гривні