Водії на камеру виривають боларди на Андріївському - а поліція нікого не може знайти (ВІДЕО)

Водії виривають боларди на пішохідному Андріївському узвозі. Проїжджають, потрапляють на відео, вставляють назад. Активісти нарікають, що поліція Києва не покарала ще жодного порушника.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

Водії автомобілів проїжджають пішохідним Андріївським узвозом, власноруч прибираючи боларди – автоматичні стовпчики, які мають опускатися лише для технічого транспорту та автомобілів власників чи орендаторів нерухомості на цій вулиці.


На Пейзажці й Андріївському утворилася стихійна парковка (ФОТО)

Відео опублікувала у Facebook активістка Юлія Нікітіна.

На відео видно, як власник автомобіля витягує стовпчик боларда вартістю 3 тисячі євро з гнізда, щоб машини могли проїхати крізь пішохідну зону, а потім засовує його назад. Нікітіна припустила, що під час цього процесу він щось ламає у боларді.

Нікітіна, яка була консультантом проекта встановлення болардів на Андріївському, вважає, що в тому, що водії продовжують їздити пішохідною вулицею, винна Національна поліція.

Усі порушення, зокрема, порушення режиму пішохідної зони та пошкодження комунального майна, яке перебуває на балансі КП «Поділ Благоустрій», фіксується на відео камерами спостереження. Відеозаписи дозволяють визначити номери автівок та обличчя водіїв. Відео находить до Подільської РДА і зберігається близько трьох тижнів. Спеціально для цього під Андріївським проведено оптоволокно і встановлено у РДА накопичувач на 4 терабайти.

«За весь час, що я займалася проектом, ЖОДНУ людину, що в’їхала машиною в болард, покарано не було. Наприклад, відображений на відео у всіх ракурсах водій таксі, який розбив стовп, вийшов із машини, оглянув його і поїхав, не понесе покарання, тому що “слідство київської поліції зайшло в глухий кут”», – заявляє Нікітіна.

Тим часом РДА ремонтує та замінює боларди за свій кошт. Нікітіна також зазначила, що поліція жодного разу не штрафувала тих, хто незаконно паркує автівки на Андріївському узвозі.

Нагадаємо, влітку 2016 року встановили боларди на перехресті Андріївського узвозу і вулиці Боричів Тік, а також згори, біля Андріївської церкви. Таким чином, Андріївський став першою в центрі Києва справді пішохідною вулицею.

Теоретично.

Хмарочос

маразм місто транспорт київ автомобілі

Знак гривні
Знак гривні