Закон дозволив - і Київ готується остаточно заборонити продаж алкоголю ввечері

Депутати Київради підготували проект рішення про заборону нічного продажу алкоголю в магазинах. Про це повідомив директор департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.

23 квітня президент Петро Порошенко підписав законопроект 3149, який надає органам самоврядування повноваження на обмеження продажу алкогольних напоїв, включно з пивом.

Тепер, за словами Білоцерковця, Київрада має всі можливості, аби остаточно обмежити нічний продаж алкоголю в магазинах, на заправках та в мережевих торгівельних центрах.

Раніше Київрада вже забороняла продаж алкоголю вночі, але такі обмеження фактично були рекомендацією, адже не передбачалося відповідальності за порушення. Новий закон передбачає штрафи за його невиконання. Утім, Білоцерковець вважає, що магазини слід не лише штрафувати, але й позбавляти ліцензії за порушення закону.

«У майбутньому буде необхідно вносити правки в цей закон з метою посилення відповідальності, адже штраф, передбачений там, не лякає порушників так, як імовірність втрати ліцензії», – заявив він.

Депутат також пропонує розробити різні умови і вартість ліцензій на продаж алкоголю для ресторанів/кафе і магазинів.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Київрада заборонила продавати алкоголь в магазинах із 23:00 до 10:00.

У червні 2017 року Господарський суд Києва скасував рішення Київради про заборону продавати алкогольні напої вночі. Це мотивували захистом конкуренції, адже заборона не стосувалася ресторанів та розважальних закладів.

Хмарочос

закон суспільство економіка бізнес київ

Знак гривні
Знак гривні