У Вишневому блокують дороги на Київ, вимагаючи більшу школу (ВІДЕО)

Протестувальники вимагають побудувати новий корпус у переповненій школі №1 міста Вишневе.

Кількасот мешканців міста Вишневого, що під Києвом, вже третій день блокують рух транспорту на найбільш жвавих дорогах у напрямку столиці. Вони вимагають добудувати школу.

Перша акція відбулася у понеділок, 23 квітня. Тоді люди перекрили вулицю Київську на виїзді з Вишневого у напрямку Києва.

Сьогодні, 25 квітня, зранку частина протестувальників вирушила до обласної адміністрації, а інша частина – заблокувала вулицю Чорновола з протилежного боку міста. Це найбільш завантажена автодорога, якою їдуть до Києва з Боярки, Крюківщини та багатьох інших пунктів.

Десятки учасників акції безперервно переходять пішодіхний перехід біля заправки ОККО, блокуючи рух автівок. Деякі водії об’їжджають по полю. На в’їзді до Києва біля Кільцевої дороги зранку утворилися величезні затори.

Протестувальники вимагають добудувати новий корпус школи №1. Наразі ця школа переповнена, учні навчаються у дві зміни. Стара будівля також потребує ремонту.

Останніми роками Вишневе активно забудовується комерційним житлом, в той час як комунальна інфраструктура лишається на тому ж рівні.

Батьки вимагають у облради вирішити питання фінансування "довгобуду".

школа протести будівництво київщина

Знак гривні
Знак гривні