На адмінкордоні з окупованим Кримом затримали довірену особу Путіна

У понеділок, 23 квітня, у контрольному пункті в’їзду-виїзду Чонгар на адміністративній межі з окупованим Кримом затримали громадянку України - довірену особу кандидата в президенти Російської Федерації Володимира Путіна.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За інформацією слідства, затримана жінка, діючи в інтересах країни-агресора, а також неурядової всеросійської громадської організації "Волонтеры Победы", незаконно організувала та проводила в Криму збір підписів на підтримку висунення Путіна кандидатом на посаду президента РФ на виборах 2018 року.

"Дана громадянка України… надала сприяння РФ та організації "Волонтеры Победы" у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості", - додав генпрокурор.

Наразі затриманій готується повідомлення про підозру в рамках кримінального провадження за фактом вчинення державної зради.

Нагадаємо, що раніше співробітники прокуратури АР Крим оголосили про підозру у вчиненні злочинів депутатові міської ради окупантів у Євпаторії, якого затримали під час перетину адмінмежі у Херсонській області.

Новий час

крим анексія окупація кримінал

Знак гривні
Знак гривні