Керівником NASA став політик без наукового досвіду, який заперечував глобальну зміну клімату

Керівником NASA стане сенатор-республіканець Джеймс Брайденстайн, проти призначення якого активно виступали представники Демократичної партії США.

Підтвердження призначення Брайденстайна вже з'явилося на офіційному сайті NASA.

"Для мене велика честь бути підтвердженим сенатом Сполучених Штатів в якості адміністратора NASA. Я звик до цієї можливості, і я ще раз дякую президенту Дональду Трампу і віце-президенту Майку Пенсу за їх впевненість. Я готовий працювати з видатною командою NASA, щоб досягти бачення президента щодо американського лідерства в космосі ", - наводить сайт слова Брайденстайна.

Брайденстайна вибрали з невеликою перевагою голосів. За його затвердження проголосували 50 сенаторів, 49 законодавців висловилися проти.

Багатьох сенаторів не влаштовує позиція Брайденстайна з питання глобального потепління - він не вважає, що ця проблема є справою рук людини. Крім того, сенатор ніколи не займався наукою. Він був пілотом ВМС, а потім очолив Музей авіації та космонавтики в Талсі (штат Оклахома).

Багато американських вчених висловили незадоволення і розчарування призначенням Брайденстайна.

"Брайденстайн в якості керівника NASA - ще один випадок, коли хтось з нульовим досвідом в науці намагається контролювати одне з найбільш наукоємних агентств", - відзначає фахівець-вулканолог Джессіка Фенікс.

"У 2013 році Джим Брайденстайн виступив з абсурдним твердженням, що глобальні температури "перестали рости 10 років тому". Фактично, всі п'ять найспекотніших років були з 2010 року. 17 з 18 найспекотніших років були зареєстровані з 2000 року. Республіканці щойно призначили Брайденстайна главою NASA", - журиться британський популяризатор науки Брайан Клаас.

За матеріалом Нового часу

маразм наука сша клімат космос

Знак гривні
Знак гривні