Львівська замдиректора школи з виховної роботи вітає великого чоловіка Гітлера (ФОТО)

Депутатка Львівської міської ради від «ВО «Свобода» Мар'яна Батюк, за сумісництвом замдиректора школи 100 Львова та вчителька історії, поширила вранці 20 квітня на своїй сторінці у Facebook привітання з днем народження Адольфа Гітлера.

Про це пише Захід.нет

«Великий чоловік, як не крути…», – написала Мар’яна Батюк і навела дві цитати основоположника нацизму Адольфа Гітлера з його книжки «Моя боротьба». Приблизно за годину після публікації депутатка видалила свій допис.

28-річна вчителька історії і заступниця директора львівської школи №100 з виховної роботи Мар’яна Батюк стала депутатом Львівської міськради у 2015 році від партії ВО «Свобода».

Директор школи №100 Василь Титар у коментарі ZAXID.NET сказав, що проведе профілактичну бесіду з Мар’яною Батюк стосовно поширеного нею допису.

«Я вважаю, що це неприпустимо, якщо людина пише щось, що суперечить політиці держави і певним міжнародним нормам», - сказав він.

Пізніше міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що найближчим часом міське управління освіти прийме рішення стосовно того, чи залишати Мар’яну Батюк на посаді заступника директора школи після цього інциденту.

«Однозначно, що освітянське гроно висловить свою тверду позицію, але я очікую на вибачення від колеги-депутата, яка представляє «Свободу», перед громадою, усіма українцями та перед людьми, які загинули від рук цього нелюда. Вона мала би пояснити, що мала на увазі: чи вона мала партійну вказівку це робити, чи це її власна позиція. Якщо це її власна позиція, такі люди не мали би вчити дітей історії», - сказав мер Львова.

Zaxid.net у своєму матеріалі нагадує, що у 2004 році засновану на початку 90-х Соціал-національну партію України (СНПУ) було перейменовано у ВО «Свобода».

Нагадаємо, прийнятий у 2015 році закон забороняє пропаганду як комуністичної, так і нацистської ідеологій.

маразм історія львівщина

Знак гривні
Знак гривні