Книгу Міста для людей видали українською і презентують у Києві

21 квітня о 15:00 відбудеться презентація українського видання книги Йена Гела «Міста для людей».

Про це повідомляє видання Хмарочос.

«У книзі представлені революційні ідеї Гела проте, як створювати простори з врахуванням людського масштабу. Автор описує методологію та інструментарій, якими користується сам, перетворюючи неефективні і непридатні для життя і дозвілля людей простори на те, чим вони, за його думкою, повинні бути – міста для людей», — пише видавництво «Основи».

Він вважає, що змінюється демографія, змніюється стиль життя в місті. Його дослідження розглядає п’ять основних відчуттів людини та те, як людина сприймає місто в пішому русі та в машині чи публічному транспорті.

Додамо, Йен Ґел — архітектор, у минулому — професор Данської королівської академії мистецтв. Засновник архітектурного бюро Gehl Architects — Urban Quality Consultants, автор книжок «Життя між спорудами», «Нові міські простори», «Суспільний простір — суспільне життя», «Нове життя в місті». Розробляв проекти вдосконалення міського середовища для Копенгагена, Стокгольма, Роттердама, Лондона, Аммана, Маската, Мельбурна, Сіднея, Сан-Франциско, Сіетла і Нью-Йорка. Важливим в його практиці був досвід Лондона, оскільки тоді уперше йому довелось працювати з мегаполісом. У Нью-Йорку Гел був залучений до перекриття Time square. Його головні ідеї були втілені в Копенгагені після 40 років дослідження та 10 років практики.

Його книга «Міста для людей» була вперше опублікована у 2010 році.

У книзі опубліковано близько 700 картинок і фото, які ілюструють принципи і результати роботи Йена Гела у різних містах світу.

Нагадаємо,що на видання книги освітня платформа CANactions та видавництво «Основи» збирали потрібну суму на спільнокошт-платформі.

Адреса: Річпорт, вул. Набережно-Хрещатицька, 14 під Рибальським мостом

місто книги київ

Знак гривні
Знак гривні