У Києві виставку про насильство закрили через погрози насильством

15 квітня у арт-просторi SKLO (вул. Тургенєвська, 8/14) відкрили виставку «Виховнi акти». У ній взяли участь 18 митців та мисткинь, які спробували проаналізувати різні форми та прояви насильства у сучасному суспільному житті. А 17 квітня о 17:30 експозицію постановили закрити за наказом керівництва простору.

Про це пише видання Заборона.

Своє рішення керівники арт-простору пояснили погрозами з боку правого студентства, тиском адміністрації педагогічного університету ім. Драгоманова, де розміщено простір, та власним небажанням наражатися на небезпеку.

За даними першого каналу, виставку погрожували "розгромити".

У свою чергу, кураторки виставки Альона Мамай і Валерія Зубатенко висловили категоричну незгоду з позицією галереї, а також назвали це актом самоцензури з боку інституції.

Повідомляється, що основні претензії стосувались робiт Микити Кадана, Євгенiї Бiлорусець, Анатолiя Белова, Давида Чiчкана.

Через рішення арт-простору також було зірвано програму заходів, дискусій та відео-показів, запланованих кураторами.

Торік троє хлопців напали на зустріч гендерного клубу, що проходила в арт-просторі «SKLO». 22 грудня 2017 року нападники у балаклавах увірвалися до приміщення, застосували газові балончики та вдарили дверима кураторку клубу Валерію Зубатенко. Попри те, що вона впізнала одного з нападників – студента університета Драгоманова – адміністрація навчального закладу проігнорувала вимогу виключити його.

мистецтво маразм київ цензура

Знак гривні
Знак гривні