Три білборди біля вокзалу, Київ - заборонили (ФОТО)

Благодійний фонд обіграв ідею з фільму «Три білборди біля Еббінга, Міссурі» - але Україна вам не Америка, і "Київ заборонив".

Співробітники благодійного фонду Stabilization Support Services, який займається низкою соціальних програм в Україні, вирішили привернути увагу до проблеми пенсіонерів, що зареєстровані на окупованих територіях, і вибрали для цього механізм, описаний в оскароносному фільмі «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі». Вони розробили публічну кампанію, що мала на метi розміщення в центрі Києва трьох білбордів поспіль з серією гасел. Вони виглядають так:

Законопроект №6692 передбачає створення механізму виплати пенсій громадянам України, які проживають на тимчасово непідконтрольній території, і врегулювання труднощів з виплатою пенсій переселенцям.

Координатори кампанії, розповідає виконавча директорка фонду Ольга Іванова, знайшли три білборди, що стоять один за одним, в районі залізничного вокзалу Києва, узгодили зміст із «Преміум Медіа Груп» – компанією, яка займається розміщенням, – і сплатили за них за комерційною ціною.

7 березня, в день запланованого розміщення білбордів, Олена Безрека, посередниця, написала наступне: «Город не разрешает размещать нам такой сюжет, т.к. он вводит в заблуждение потребителя. Глядя на него, можно предположить, что в стране никому не платят пенсии, а это не так. Вы можете его перефразировать или заменить?»

Безрека не відповіла на запитання замовників про те, хто конкретно «в місті» і з якої причини заборонив розміщувати такі білборди. І незабаром написала, що збільшила вже сплачену вартість у зв’язку з тим, що вважає рекламу не комерційною, а політичною.

«По вашему размещению – изначально мы просчитывали стоимость плоскостей на март под коммерческое размещение (со скидками). Так как сюжеты не коммерческие, а политические, стоимость размещения пересчитана по прайсу», – написала посередниця.

Співробітники фонду вважають, що гасла трьох білбордів не є політичними як мінімум з тієї причини, що розміщує їх громадська організація на основі висновків міжнародних гуманітарних фондів і досліджень, що демонструють реальну проблему з виплатами пенсій жителям окупованих територій і переселенцям. Натомість, в компанії «Преміум Медіа Груп» відмовилися повертати вже сплачені за розміщення гроші.

За матеріалами Хмарочосу та Заборони

донеччина скандал суспільство луганщина київ

Знак гривні
Знак гривні