Обвинувачення відкликало свою підозру Бубенчику. Буде нова

Обвинувачення просить відкликати клопотання про тримання під вартою учасника Майдану Івана Бубенчика.

Про це під час судового засідання з обрання запобіжного заходу в Печерському суді заявила заступниця генпрокурора Алла Стрижевська, передає кореспондент Громадського з зали суду.


"Амністія заздалегідь" для майданівців шкодить розслідуванню - має бути амністія після повного розслідування (ТОЧКА ЗОРУ)

Вона також запросила Бубенчика та його захисників 5 квітня на 17:00 годину до головного слідчого управління для вручення нової підозри.

Відтак, тепер Бубенчик має з’явитися на 17:00 в прокуратуру.

Після цього суддя пішов у нарадчу кімнату.

У суді присутні Володимир Парасюк, Семен Семенченко й Юрій Тимошенко.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив змінити групу прокурорів у справі Бубенчика. Її очолить заступниця Луценка Анжела Стрижевська.


Щодо пострілів Бубенчика є покази та експертиза, його затримали в 5 ранку на кордоні, - слідство

3 квітня правоохоронці затримали активіста Майдану Івана Бубенчика і привезли його до Києва. Прокуратура вручила Бубенчику підозру у вбивстві правоохоронців на Майдані.

Печерський суд Києва намагався обрати запобіжний захід Бубенчику, прокурори клопотали у якості запобіжного заходу для нього — цілодобове тримання під вартою. Однак захист Бубенчика заявив відвід головуючому судді, він переніс засідання. Вранці 4 квітня адвокатам відмовили у відводі судді.


Майданівець публічно заявляє, що вбив беркутівців

Іван Бубенчик був активістом 9-ї сотні Самооборони Майдану, з якої пізніше вийшов. У фільмі «Злам» — першому з циклу розслідувань Громадського «Слідами революції», — він заявив, що 20 лютого 2014 року перебував на Майдані у Києві поблизу Консерваторії та стріляв у силовиків. У такий спосіб, за його словами, він сподівався змусити підрозділи «Беркуту» та Внутрішніх військ відступити з площі.

Після виходу фільму Генеральна прокуратура допитала Бубенчика у якості свідка, а також провела обшук у його помешканні.

майдан скандал бубенчик кримінал

Знак гривні
Знак гривні