На Андріївському демонтують МАФи торговців

На перетині вулиць Десятинної та Володимирської в Києві, де починається Андріївський узвіз, стартував демонтаж незаконних тимчасових споруд, повідомила Київська міська державна адміністрація.

«Демонтажу передували інспекторські перевірки, які засвідчили відсутність у власників зазначених тимчасових споруд дозвільних документів на їх встановлення. Востаннє приписи з вимогою місцевої влади або надати дозвільні документи, або прибрати ТС самотужки були вручені орендарям та власникам ларьків і наметів 30 березня», – заявили в КМДА.

Згідно з повідомленням, два місяці тому столична влада запропонувала підприємцям перенести «сувенірне містечко» на Алею художників, розташовану поруч, та укласти з балансоутримувачем алеї угоду, яка дозволила б підприємцям вести торгівлю на цій території.

«Перенесення «сувенірного містечка» на розташовану за 60 метрів Алею художників є найкращою альтернативою як повному демонтажу тимчасових споруд, так і великому скупченню наметів та торговельних рядів, яке, по суті, понівечило архітектурний і естетичний вигляд історичної ділянки на перехресті вулиць Десятинної та Володимирської», – заявив перший заступник директора департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Андріївський узвіз є пам’яткою архітектури та містобудування.

Радіо Свобода

місто київ

Знак гривні
Знак гривні