Рада остаточно провалила скасування декларацій для антикорупціонерів

Верховна Рада остаточно провалила скасування декларування для антикорупційних активістів.

Парламент відхилив президентські законопроект 6674 та альтернативний проект, серед авторів якого є очільниця партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, якими пропонувалося замінити обов'язкове декларування доходів активістами на подачу ними спеціальних фінансових звітів.

Голосів не вистачило навіть для того, аби повернути проекти в комітет на доопрацювання. Це рішення провалили двічі: 225 та 215 голосами, - пише Громадське.

Також Рада провалила повторне внесення даних законів до порядку денного.

«Це невідповідність того, що ми говоримо на ефірі і того, що відбувається в залі», — підсумував глава парламенту Андрій Парубій.

Раніше народні депутати відмовилися не тільки скасувати електронне декларування для антикорупціонерів, але й відтермінувати його на кілька місяців.

В Єврокомісії закликали скасувати норму про обов'язкове подання електронних декларацій представниками громадських організацій. А країни G7 заявили, що е-декларування ГО не відповідає міжнародним зобов’язанням України.

Напередодні, 28 березня, новим главою НАЗК став Олександр Мангул. Одразу після призначення він анонсував засідання щодо декларування антикорупціонерів.

Читайте також статтю Текстів З-під дії е-декларування потрібно вивести не тільки антикорупціонерів, а й більшість чиновників нижчих ланок

закон Рада помста

Знак гривні
Знак гривні