У Британії запускають безпілотні поїзди: в години пік - через кожні 100 метрів

У передмісті Лондона запустили пасажирський поїзд, який оснащений автопілотом і їздитиме переважно без участі людини. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Evening Standart.

ATO тут значить Automatic Train Operation - автоматична робота поїзда

Потяги Class 700 Siemens їздитимуть на відстані 100 метрів один від одного зі швидкістю близько 30 миль на годину (приблизно 45 км/ год). Кожен поїзд складатиметься з 12 вагонів, загальною місткістю 1700 осіб. Це допоможе впоратися з напливом пасажирів, особливо в годину пік.

Керівництво залізниці підкреслило, що машиніст поїзда завжди знаходиться в кабіні для перевірки платформ і закриття дверей і може втручатися в разі проблем безпеки. До кінця наступного року крізь центральний Лондон курсуватиме 24 поїзди Thameslink.

«Система навігації має великий потенціал для міжміських рейсів. Особливо це відноситься до найбільш завантажених маршрутів у Великій Британії, де зникне потреба в дорогих інфраструктурних проектах з їхньої модернізації», — заявив головний інженер компанії-розробника Govia Thameslink Railway Джеррі Макфадден.

Відзначається, що робота над запуском безпілотного поїзда тривала близько 5 років і коштувала 7 мільярдів фунтів стерлінгів (близько 10 мільярдів доларів).

майбутнє транспорт технології британія

Знак гривні
Знак гривні