Расизм в Аерофлоті: американців відправили до Індії через колір шкіри - ЗМІ

Російська авіакомпанія Аерофлот повернула п'ятьох громадян США азійського походження до Індії замість Нью-Йорка через їхній колір шкіри.

Про це повідомляє The Independent із посиланням на дискримінаційну скаргу до Міністерства транспорту США, пише Укрінформ.

"Російська авіакомпанія (Аерофлот - ред.) змусила п'ятьох громадян США азійського походження повернутися до Нью-Делі замість Нью-Йорка через їхній колір шкіри", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що американці подорожували з Нью-Делі до США 7 січня, однак були змушені залишитися на проміжній зупинці у Москві через те, що їхній літак до аеропорту JFK International Airport було скасовано через сильний снігопад у Нью-Йорку.

Російська авіакомпанія повідомила їм, що на альтернативних рейсах немає місць, і їх не розмістять у Москві.

Водночас Аерофлот нібито запропонував альтернативні рейси пасажирам зі шкірою білого кольору, які прибули на одному рейсі з Індії.

Американцям азійського походження було також відмовлено у транзитних візах, що означало, що вони не могли залишити аеропорт Шереметьєво та не могли перебувати в Росії більше 24 годин.

Як зазначається у скарзі, представник Аерофлоту повідомив групі, що вони "повинні були повернутися до Індії" пізнішим рейсом, або їм загрожуватиме "депортація" до Індії.

Після спілкування на підвищених тонах представник Аерофлоту все ж таки віддав паспорти й посадкові талони американцям на рейс до Нью-Делі. Зазначені пасажири вирішили повернутися до Індії через "побоювання за власну безпеку і через відчуття відсутності іншого вибору після численних погроз від Аерофлоту".

Після повернення до Сполучених Штатів зазначені пасажири звернулися до адвокатської фірми, яка й написала скаргу до Міністерства транспорту США.

Російська авіакомпанія, у свою чергу, визнала порушення правил у спілкуванні з пасажирами й принесла їм свої вибачення. Однак Аерофлот заперечив, що під час спілкування представника авіакомпанії й пасажирів були присутні натяки дискримінаційного характеру.

скандал росія

Знак гривні
Знак гривні