На випадок звільнення Донбасу, ЗСУ готуються до боїв в умовах міста (ВІДЕО)

Бій в зоні суцільної забудови – один з найбільш складних, важких і кривавих видів бойових дій. Збройні конфлікти саме в міському ландшафті ведуть до максимальної кількості втрат військових і, найголовніше, мирних жителів.

Віднедавна британські інструктори навчають українських піхотинців мистецтву війни на вулицях. Так щоб і противника перемогти, і втрати звести до мінімуму. Що потрібно ЗСУ, щоб домінувати на вулицях міст і сіл Донбасу, якщо конфлікт знову перейде в гарячу фазу? З’ясовували журналісти проекту "Радіо Свобода" "Донбас.Реалії":

У міських умовах, коли бронетехніку, танки і артилерію можна використовувати обмежено, основна частина зачистки лягає на плечі вогневих піхотних груп.

навчання на полігоні в Широкому Лані (Миколаївщина)

Під час боїв за Дзержинськ, нині Торецьк, в липні 2014 року, коли кілька десятків спецназівців і піхотинців звільнили місто від бойовиків, їм протистояли майже дві роти противника і танк. Під час цієї унікальної спецоперації не загинув жоден український військовий. Відтоді багато чого змінилося, хоча до сьогодні їхній рівень оснащення до «натовських» стандартів не дотягує.

Детальніше на Донбас.Реалії

донеччина зброя армія відео луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні