Протиповітряну оборону приводили в боєготовність через провокації Росії

Українські сили та засоби протиповітряної оборони вчора на певний час привели в бойову готовність, повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України у Facebook.

22 березня зафіксували другу за місяць провокацію з боку Росії.

«Винищувальна та бомбардувальна авіація країни-агресора здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України та АР Крим, а також з наближенням до 40 кілометрів до берегової лінії з боку Чорного моря з подальшим польотом вздовж узбережжя Румунії, Республіки Болгарія та Республіки Туреччина», – заявили в ЗСУ.

Українські військові додали, що група дальніх стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22 з повним боєкомплектом у супроводі пари винищувачів Су-30 Росії здійснили політ у повітряному просторі анексованого Росією Криму, Азовського та Чорного морів. У ЗСУ переконані, що російські літаки відпрацьовували умовні завдання з нанесення ударів по цілях.

Згодом бойова готовність, до якої привели повітряні сили української армії, була знята.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на речника командування повітряних сил ЗСУ Дмитра Струтинського. «Той ступінь бойової готовності, який був оголошений, уже знятий», — сказав речник.

Струтинський додав, що попри це, повітряні сили залишаються на постійному чергуванні.

За матеріалами Радіо Свобода, УНІАН, прес-служби ЗСУ

провокація армія росія авіація агресія

Знак гривні
Знак гривні