Польські праві влаштували під посольством України антиукраїнську акцію (ФОТО)

У Варшаві влаштували антиукраїнську акцію. Посольство України у Польщі засудило маніфестації польських націоналістичних організацій, які біля посольства України у Варшаві «виголошували антиукраїнську пропаганду».

Про це йдеться у заяві Посольства України, яке цитує Громадське телебачення.

«Свідомо чи несвідомо, але своїми діями та висловлюваннями вони розпалюють нетерпимість, діють на користь Кремля», — заявило українське посольство.

Згідно з повідомленням, одночасно з протестами польських націоналістів до українського посольства прийшли поляки, які висловили солідарність з Україною та українським народом під гаслом «За гідність вашу і нашу».

Журналіст Євген Приходько заявив, що польські націоналісти спалили портрети Степана Бандери та Романа Шухевича, «а посол польського сейму Роберт Вінницький поклав на землю червоно-чорний прапор та став на нього».

На початку березня польські та українські суспільні діячі підписали спільне звернення, у якому виступили проти посилення напруження відносин між двома сусідніми країнами.

Лист підписали від України письменник та перекладач Юрій Андрухович, професор НАН України Євген Бистрицький, дисидент Микола Горбаль, експерт стратегій Євген Глібовицький, композиторка Леся Тельнюк та ще низка політологів, журналістів і громадських активістів.

польща конфлікт україна

Знак гривні
Знак гривні