Нова омбудсменка Денісова голосувала за призначення самої себе. Двічі!

Людмила Денісова, будучи народною депутаткою від «Народного фронту», двічі голосувала за призначення себе уповноваженою Верховної Ради з прав людини.

Про це свідчать результати як рейтингового, так і поіменного голосувань.

Які можливі наслідки, пише Громадське:

1) притягнення до відповідальності за вчинення правопорушень, пов'язаних із корупцією;
2) внесення «омбудсмена» до реєстру корупціонерів;
3) скасування рішення про призначення ««омбудсмена».

Нагадаємо, 15 березня Рада призначила народну депутатку з фракції «Народний фронт» Людмилу Денісову уповноваженою з прав людини.

Журналісти-розслідувачі з'ясували, що члени її родини займаються бізнесом в анексованому Криму.

Денісова є однією з контролерів компанії, яку після анексії Росією Криму перереєстрували на російську податкову.

Про це повідомляє Bihus.Info з посиланням на відповідні документи.

Її доньки також значаться серед засновників ще п’яти кримських компаній.

До анексії півострова Денісова володіла чвертю будівельної компанії «Крымжелезобетон». У 2015 році сімферопольське підприємство перереєстрували за російським законодавством.

Її засновником в Єдиному держреєстрі юросіб РФ значиться українська ТОВ «Тріора», 25% статутного капіталу якої внесла Денісова.

У листопаді 2014 року на російську податкову перереєстрували ще одну пов’язану з Денісовою компанію —«Севастопольмарінсервіс». При цьому на місце омбудсмена у складі засновників увійшла її донька Олена Титаренко.

Також Титаренко є співвласницею кримських ООО «Промтекстиль», «Бизнес Альянс» і «Дигаймер», які займаються виробництвом тканин, будівництвом і орендою нерухомості. Молодша донька Денісової Олександра Квітко теж володіє половиною ООО «Фирма Д.Э.В», що спеціалізується на здачі в оренду нерухомого майна.

Зазначимо, що російська ООО «Строительная компания «Крымжелезобетон» відсутня у деклараціях Людмили Денісової за 2015 і 2016 роки.

Рада скандал корупція денісова

Знак гривні
Знак гривні