В окупованому Донецьку, при затриманні бойовика іншими бойовиками, загинула киянка

Внаслідок вибуху гранати, який стався у Кіровському районі окупованого Донецька 9 березня, загинула киянка 1979 року народження.

Про це повідомляє Держприкордонслужба із посиланням на свої джерела на окупованих територіях, - передає Громадське.

Зазначається, що вибух стався під час так званої «операції» із затримання бойовика, якого підозрювали в торгівлі зброєю.

Підозрюваний намагався сховатися від переслідувачів і зупинив бус, що проїжджав повз — автомобіль рухався в бік блокпосту бойовиків «Каргилл».

Водій призупинився, щоб бойовик міг зайти до буса, де сиділи цивільні.

«Але в цей же момент у нього розірвалася граната, в результаті вибуху якої загинула жінка 1979 року народження, що приїхала з Києва. На місці помер і сам підозрюваний», — зазначає Держприкордонслужба.

Це збігається з даними ОБСЄ

У лікарні Донецька спостерігачі поговорили з чотирма жінками і двома чоловіками, які постраждали внаслідок вибуху.

Деякі з постраждалих повідомили спостерігачам ОБСЄ, що 9 березня були пасажирами мікроавтобуса, який їхав Кіровським районом, коли до нього кинувся чоловік із криком «Зупиніть автобус!».

«Його переслідував автомобіль з озброєними чоловіками в одязі військового типу», — пише ОБСЄ з посиланням на шістьох свідків.

За їхніми словами, автобус пригальмував, щоб чоловік міг увійти, але коли він наблизився, автомобіль врізався в нього і притиснув до автобуса.

Пасажири помітили в руках чоловіка гранату, яка спрацювала, коли його притисли до автобуса.

У результаті загинули двоє людей (жінка та сам бойовик), ще шестеро отримали поранення.

донеччина кримінал

Знак гривні
Знак гривні