Сім українських олігархів потрапили до рейтингу найбагатших Forbes (ІМЕНА)

В рейтингу найбагатших людей світу, який щорічно складає американський журнал Forbes, цього року семеро громадян України.

про таких людей є книжка міністра закордонних справ Канади

Про це повідомляє Громадське.

Найбагатшим українцем залишається власник компанії СКМ Рінат Ахметов. Він розташувався на 334 місці, статки оцінюються в 5,5 мільярді доларів.

На другому місці серед українців Костянтин Жеваго, власник залізорудної компанії Ferrexpo. Його статки — 1,6 мільярди доларів.

Третій — Юрій Косюк — власник аграрного холдингу МХП, екс-заступник голови адміністрації президента України. Володіє активами на 1,5 мільярди доларів.

За ним з 1,4 мільярдами розташувався Віктор Пінчук. Його найбільший промисловий актив — група Інтерпайп. Крім того, він володіє один з найбільших медіа-холдингів України StarLightMedia та іншими активами.

Далі йдуть екс-власники ПриватБанку Геннадій Боголюбов (1,2 мільярди доларів) та Ігор Коломойський (1 мільярд доларів). Вони єдині серед співвітчизників, чиї статки за рік зменшились. Причина — націоналізація ПриватБанку.

Останній з українських мільярдерів у списку — народний депутат Вадим Новінський із статками в 1 мільярд доларів.

Загалом в рейтингу Forbes-2018 налічується 2208 мільярдерів з 72 країн та територій. У тому числі вперше з'явились мільярдери з Угорщини та Зімбабве. Загальна вартість активів мільярдерів - 9,1 трильйони доларів, що на 18% більше у порівнянні з минулим роком.

економіка рейтинг україна бізнес

Знак гривні
Знак гривні