SpaceX нарешті запустила супутники для глобального безкоштовного інтернету (ВІДЕО)

Це вдалося з четвертої спроби. Спочатку старт планувався на 17 лютого, однак за добу до запуску його перенесли на 18 лютого, а потім - на 21 лютого, - нагадує Новий час.

Запуск відбувся о 16:17 за Києвом зі стартового комплексу 4Е, на базі ВПС Ванденберг в Каліфорнії. Основний навантаженням став радіолокаційний супутник PAZ іспанського оператора Hisdesat. Він є частиною іспанської національної супутникової програми спостереження Землі. Маса апарату становить приблизно півтори тонни.

Цікаво, що спочатку PAZ повинен був бути запущений на українській ракеті Дніпро: запуск планувався на 2014 рік, але був скасований.

В рамках місії SpaceX також запустила тестові супутники для роздачі інтернету Microsat-2a і Microsat-2b для створення своєї майбутньої комунікаційної мережі. Компанія не прокоментувала запуск прототипів публічно, але вони згадуються в документах SpaceX, які подані у Федеральну комісію зі зв'язку.

Обидва супутники будуть виведені разом з основною корисним навантаженням на кругову орбіту висотою 514 км, після чого самостійно піднімуться на орбіту висотою 1125 км.

Тестові супутники після запуску повинні будуть посилати сигнал на кілька наземних станцій, в тому числі - в штаб-квартиру компанії Tesla.

Інтернет на основі подібних супутників, за задумом Маска, буде доступний по всій земній кулі. Сам доступ буде безкоштовним, але користувачеві буде потрібен термінал, який буде коштувати від $100 до $300. Мережа запрацює не раніше 2020 року.

інтернет технології

Знак гривні
Знак гривні