Міністр Омелян анонсує Hyperloop у Дніпрі. Соцмережі буянять (ФОТО, ВІДЕО)

У Дніпрі планується створити тестовий майданчик для реалізації проекту вакуумного потяга Hyperloop в Україні. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час прес-конференції 22 лютого.

"Я хочу відзначити українських партнерів - це Національна академія наук, які забезпечили наукову оцінку і наукове обгрунтування проекту, Укроборонпром, компанія "Південмаш", Каховський завод електрозварювального устаткування, "Інтерпайп", Unit city, Український інститут майбутнього, Платформа розвитку інновацій. Разом із ними ми утворюємо Центр транспортних інновацій Hype.ua, в рамках якого хочемо дати наукове обгрунтування, розробити технологію і спорудити перший тестовий майданчик у місті Дніпро для розвитку цього нового транспорту (Hyperloop - ред.) в нашій державі", - заявив міністр.

За його словами, проект допоможе зберегти молодий кадровий потенціал України.

Реакція соцмереж

Прес-конференцію було анонсовано вчора - тому люди встигли відреагувати.

Інші іронізують: де в Гіперлупі поставити відро з вугіллям? І викладають фото нинішніх поїздів:

Особливо саркастичні кажуть, що Ілон Маск уже їде до Дніпра на цьому поїзді:

Hyperloop - проект вакуумного потяга, запропонований Ілоном Маском. Транспортна система Hyperloop складається із сталевих труб, усередині яких переміщується поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Раніше компанія Hyperloop One анонсувала можливу появу проекту у США, Великобританії, Індії, Канаді, Мексиці.

За матеріалами Укрінформу, Главред

україна гумор краса дніпро транспорт

Знак гривні
Знак гривні