Українці збудують в Ізраїлі завод для переробки української сировини

Група компаній «Велта» планує побудувати в Ізраїлі завод з переробки титанової сировини, яку видобувають в Україні.

Цю інформацію підтвердив Громадському власник та керівник компанії Андрій Бродський.

Він зауважив, що це буде завод з виробництва діоксиду титану. Він використовується як пігмент білого кольору в хімічній та харчовій промисловостях, косметиці, медицині та інших галузях.

За даними ізраїльських ЗМІ, українська компанія уже звернулась до міністерства економіки і промисловості Ізраїлю. На створення підприємства вона просить виділити земельну ділянку в Східному Негеві.

Запланований обсяг інвестицій — $150-200 мільйонів.

На підприємстві буде проводитися переробка титановмістних руд - ільменіту, що видобувається на Бірзуловському родовищі в Україні. Очікується, що буде створено 600 нових робочих місць.

Українська компанія може розраховувати на державні дотації в розмірі 30% від суми інвестиції в рамках закону про підтримку інвестицій. А саме, 20% в якості підтримки заводу, розташованого на периферії, і ще 10% в якості заводу, розташованого на «глибокій периферії».

Очікується, що проектувальні роботи будуть завершені до середини 2018 року, будівництво розпочнуть — в другому кварталі 2019 року. Очікується, що завод розпочне роботу до середини 2021 року.

«Велта» — група компаній з офісом у Дніпрі та виробничими потужностями у Кіровоградській області.

ізраїль бізнес україна

Знак гривні
Знак гривні