Трампа визнали найгіршим президентом США. Найкращі - незмінні (ІНФОГРАФІКА)

Чинний президент США Дональд Трамп посів останнє місце в історичному рейтингу американських лідерів.

Рейтинг, в укладанні якого брали участь 170 членів Американської асоціації політичних наук, виходить щорічно, - перекладає Громадське.

Кожному зі 170 експертів, які репрезентативно представляють усі полюси американської політичної думки, пропонують оцінити велич кожного президента США за шкалою від нуля до 100. Вираховується середнє арифметичне.

Перше місце в рейтингу зберіг Авраам Лінкольн з результатом у 95,03 бала.

Попередній президент Барак Обама зайняв восьме місце (71,13 бала).

Дональд Трамп набрав лише 12,34 бала.

Цікаво, що Кеннеді, всупереч "народній" популярності - на думку експертів, нижчий за його наступника Ліндона Джонсона.

Варто зауважити

Перші сім президентів у рейтингу - незмінні.

Натомість Обама під час його правління займав 18 місце, а не 8 - можливо, на членів Академії впливають поточні політичні пристрасті. Втім, Вашингтоном чи бодай Рузвельтом явно Трампові не стати.

Ми в інфографіці вирішили відобразити більш відомих в Україні президентів США, вказавши також їхнє місце в цьогорічному рейтингу.

Повний список - на стор. 2-3 рейтингу. Методологія детальніше - на перших двох сторінках. Розподіл думок за політичними партіями - на подальших сторінках звіту.

Наступний на горі Рашмор

Одне зі щорічних питань цього дослідження - кого варто увіковічнити на горі Рашмор, де зараз висічені зі скелі обличчя Вашингтона, Джефферсона, Лінкольна і Тедді Рузвельта.

Перемагає з велетенський відривом уже багато років поспіль Франклін Делано Рузвельт - єдиний, хто був на посаді чотири терміни поспіль (опісля це стало неможливим за законами).

Він отримав 108 голосів, тоді як наступний - Обама - 12 голосів. Скажімо, вже Ейзенхауер отримав 6 голосів.

сша інфографіка трамп історія

Знак гривні
Знак гривні