Туркменська студентка стрибнула з моста Патона. Прокуратура розслідує доведення до самогубства керівництвом вишу

Київська прокуратура розпочала провадження за фактом доведення до самогубства студентки НМУ ім. Богомольця Муккадас Насирлаєвої з Туркменістану.

Про це пише Громадське

Позиція адвоката родини

Адвокат сім'ї студентки Ровшанбек Розметов стверджує, що Муккадас стрибнула з мосту в Києві після того, як у виші їй відмовилися видати заяву, яка була потрібна дівчині для продовження посвідки на проживання в Україні.

«У «кращих» традиціях чиновників радянського союзу, відрахували Мукаддас заднім числом. Вони пишуть, що за станом на 18.02.2018 р. не знають, що сталося з Мукаддас», — додав адвокат.

30 січня, за словами Розметова, за кілька годин до загибелі Мукаддас знову пішла до заступника декана в надії вирішити питання з посвідкою. Про що вони говорили – невідомо, але після цього студентка зникла, а її телефон був вимкнений.

Позиція університету

На сторінці Медуніверситету зранку 19 лютого опублікували повідомлення, що зникла студентка з Туркменістану Муккадас Насирлаєва була відрахована з НМУ ім. Богомольця ще 18 січня, а зникла ще 30 січня.

«На жаль, Мукаддас була відрахована з НМУ через порушення міграційного законодавства. Термін дії її візи закінчився 17.12.2017 року. До цього часу Насирлаєва не оформила посвідку і не виїхала до Туркменістану, щоб отримати нову візу. 18 січня медичний університет повідомив про розірвання контракту з Мукаддас Насирлаєвою на підставі порушення студенткою міграційного законодавства, 24 січня їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету, оскільки ситуація не змінилася», — повідомляється на сайті.

Позиція прокуратури

Київська місцева прокуратура № 9 розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення 19-річної громадянки Туркменістану до самогубства.

Самогубство

З кадрів відеоспостереження видно, що дівчина була одна на мосту.

Повз проїжджали машини, але оскільки на вулиці було темно, дівчину ніхто не помітив.

Наразі тіло дівчини ще не знайшли, ведуться пошуки.

Починаючи з 17 лютого, столичні водолази проводять пошукові роботи.

туркменістан скандал київ трагедія

Знак гривні
Знак гривні