Відпущений на поруки Труханов відкрив сесію міськради Одеси під крики про відставку

Міський голова Одеси Геннадій Труханов відкрив засідання 23-ї сесії міськради, на яку зареєструвались 53 депутати, - передає Громадське. - У приміщенні міськради присутні активісти, які вимагають відставки Труханова.

На сесії також присутній депутат від БПП Дмитро Голубов, який напередодні взяв Труханова на поруки.


Труханова відпустили на поруки депутата БПП, якого своєю чергою колись відпускали на поруки "регіоналів"

Відкриття сесії супроводжується вигуками активістів та окремих депутатів з вимогою відставки міського голови.

На сесії, згідно порядку денного, планується обговорити зміни до складу постійних комісій, бюджету міста на 2017 та 2018 роки та понад 40 питань щодо комунальної власності та землевідведення.

У четвер, 15 лютого, суд обрав запобіжний захід Труханову — його відпустили на поруки депутата від БПП Дмитра Голубова. Прокуратура просила суд узяти Труханова під варту з альтернативою виходу під заставу у розмірі 50 мільйонів гривень.

Біля суду, де слухали справу Труханова, сталися сутички і постріли. Унаслідок сутичок поблизу суду, за попередніми даними, поранено 4 людини.

Труханов фігурує у справі про можливе заволодіння коштами місцевого бюджету. Йдеться про рішення міськради, яким дозволили купити у «Девелопмент Еліт» 14 тисяч квадратних метрів нежитлових приміщень в Одесі за 185 млн грн. На придбанні цієї будівлі збанкрутілого заводу важкого кранобудування «Краян» наполягав Труханов. Порушення цієї статті передбачає до 12років ув'язнення.

труханов корупція одеса

Знак гривні
Знак гривні