Настоятель монастиря УПЦ (МП), що збудував МАФ, намолив 2 машини, 2 квартири, 2 млн гривень (ВІДЕО)

"Все нажито непосильною працею", звісно. Або намолено й отримано винятково благодаттю.

самобуд на території Історичного музею

Настоятель Десятинного монастиря в Києві, відомого за конфліктом навколо каплиці УПЦ МП, Юрій Харон, володіє двома автівками за понад 2 мільйони гривень і двома квартирами.

Юрій Харон з липня 2013-го володіє п'ятирічними Porsche Cayenne та Volksvagen Multivan. Вартість таких авто — 1-1,5 млн грн кожен. Походження автомобілів Харон пояснив «дорогими друзями».

«Є в мене що завгодно. Це ж моя особиста справа. Я не питаю що у вас є. У мене є можливості, у мене є друзі, у мене є фонд. Оформлено на фонд. Люди мені допомагають. Один подарував на День народження, інший... ну я ж не купив їх за церковні гроші, за свічки. Це ж смішно! Їде собі і їде. Так радій же за це! Заздрощі — страшна річ!» — зазначив священик УПЦ МП, як вони це люблять, кажучи «Не столько мы плохи, сколько наши должности вызывают зависть»:

Водночас, за даними Держреєстру, автомобілі зареєстровані особисто на Харона, а не на його фонд.

Юрій Харон також володіє двома квартирами в Києві: по вулиці Луначарського (площа понад 100 квадратних метрів) та у Софіївській Борщагівці (площа — 57 квадратних метрів). Придбав Харон її наприкінці 2016 року.

У сюжеті також зазначається, що Десятинний монастир на своєму сайті виклав офіційний прайс за згадування прихожан у молитвах. Зокрема, довічне згадування коштує 500 гривень.

Бігус.інфо, Громадське

скандал корупція Церква київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні