Саакашвілі не здається: збирається назад в Україну

Епіграф:

Він не звернув, він впертим чорним лобом
*** об ту стіну (...)
Я ніби чув його останній подих.
І крик: «Банзай тено!» між тим біля стіни.

Лесь Подерв'янський

Або попсовіше:

Лідер партії «Рух нових сил» Міхеіл Саакашвілі, якого 12 лютого повернули з України до Польщі (процедура реадмісії, — ред.), заявив, що планує повертатись до України й не проситиме притулку в Польщі.

Про це Саакашвілі заявив під час прес-конференції у Варшаві 13 лютого, - передає Громадське телебачення

Саакашвілі звернувся до генпрокурора України Юрія Луценка і висловив бажання, аби над ним продовжили суд в Україні. «Я хочу запитати Луценка: як я зараз з'явлюся на судових засіданнях? Мене будуть судити чи ні? Я тут, заберіть мене назад в Україну, я хочу щоб мене судили в Україні», — сказав політик.

Саакашвілі звинуватив президента Петра Порошенка у тому, що він його боїться. «Він мене дуже боїться. І боїться не тому, що у мене є гроші чи армія, а тому, що мене неможливо купити і я з ним не домовляюся», — сказав Саакашвілі.

Лідер «Руху нових сил» пообіцяв, що буде робити все, аби повернутись до України. «Я був і залишаюся українським політиком, я буду відновлювати українське громадянство», — заявив екс-президент Грузії.

Саакашвілі пообіцяв найближчим часом зустрічатись у Європі з європейськими та американськими політиками, згодом він планує зустрітись із сім'єю у Нідерландах. Також він наголосив, що не проситиме політичного притулку у Польщі.

«Коли я прибув, мене запитали, чи буду я звертатись за політичним притулком до Польщі — я не буду, у наступні дні я вирішу, що буду робити, але я побачусь з родиною у Нідерландах», — наголосив Саакашвілі.

Політик зазначив, що під час депортації його до Польщі до нього застосовували силу і на його тілі залишилось багато синців.

Вдень 12 лютого Міхеіла Саакашвілі затримали люди у камуфляжі, коли він перебував у ресторані «Сулугуні» в Києві. Після затримання політика повезли у невідомому напрямку. Як згодом з'ясувалось, Саакашвілі привезли до аеропорту «Бориспіль» для повернення найближчим рейсом до Польщі.

Пізніше Держприкордонслужба повідомила, що Саакашвілі вже немає на території України і він «повернений до країни попереднього перебування». Таким чином, відбулась процедура реадмісії Саакашвілі до Польщі.

Адвокат Саакашвілі подав заяву про викрадення політика.

саакашвілі польща

Знак гривні
Знак гривні