На Майдані зносять МАФи - рух підземним переходом обмежать (ФОТО)

Цікаво, коли виростуть нові, як гриби.

У Києві почали зносити незаконно розташовані біля станції метро Майдан Незалежності МАФи, - передає Громадське з місця подій.

Підставою для демонтажу конструкцій стало рішення Київської міськдержадміністрації, ухвалене у зв'язку із закінченням терміну оренди та інвестдоговору.

Директор комунального підприємства «Київблагоустрій» Андрій Андрєєв повідомив, що власники МАФів мали дозвіл на користування ними лише на 5 років. У 2017 році, за його словами, дія дозвільних документів закінчилась, і власники мали самостійно прибрати споруди.

Усі демонтовані конструкції, за словами Андрєєва, відвезуть на штраф-майданчик.

Водночас, начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля зазначив, що під час демонтажу рух підземним переходом буде частково обмежено, це триватиме близько двох днів.

«Спільно з КМДА робимо перевірку того, що все відбувається на законних підставах. Зараз трохи важко, бо почався демонтаж, а в переході багато людей. Будемо потроху перенаправляти людей», — заявив Зозуля.

Дехто з власників та працівників кіосків лише почали збирати речі, знесення МАФів засуджують.

«На яких підставах вони їх чіпають? Це раз. А друге, я розумію, там під стінкою. Але ж тут до нашої чебуречної приходили люди, я збирав підписи, бо люди казали: «А де ж ми будемо їсти»? У нас завжди свіжа випічка була», — повідомив працівник одного із МАФів Андрій Мальований.

Раніше повідомлялось, що з Андріївського узвозу у Києві приберуть МАФи продавців сувенірів.

місто київ

Знак гривні
Знак гривні