Рада закрилася через відсутність кворуму

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив ранкове засідання парламенту 7 лютого через відсутність кворуму для прийняття рішень.

Про закриття засідання спікер оголосив приблизно об 11:45, тоді як засідання по середах має тривати до 14:00, - передає Новинарня.

Парубій кілька разів виносив на рейтингові голосування ряд питань порядку денного, зокрема, ратифікацію договору з Таїландом про взаємну правову допомогу в кримінальних справах, а також законопроект щодо забезпечення гарантій підвищення спортивної майстерності молоді. Проте ці проекти не набирали навіть 200 голосів.

Крім того, депутати не змогли ухвалити чи навіть направити на доопрацювання законопроект про ратифікацію торговельної угоди між урядами України і Таїланду.

Ухвалити рішення парламентарії змогли лише щодо проекту постанови про скасування ухвалення закону про приватизацію державного майна, який і потрібно було відхилити, тобто не дати за нього значної кількості голосів, щоб закон можна було підписати, зазначає УНІАН.

Після відхилення цього проекту постанови Парубій наголосив, що у зв’язку з непідтримкою у рейтинговому голосуванні порядку денного він закриває ранкове засідання ВР. “І прошу вищого рівня дисципліни і мобілізації”, – сказав голова.

Водночас, перший віце-спікер Ірина Геращенко у “Фейсбуці” запропонувала депутатам, які своєю неявкою провалила угоди з Таїландом, “буди такими ж “принциповими” і відмовитись від відпочинку в цій країні”.

“Бо важливі ратифікації валять, а за шезлонги голосують руками і ногами”, – зазначила заступниця голови ВР.

Також Геращенко повідомила, що близько 30 нардепів відсутні в Раді через те, що поїхали у Вашингтон на комерційний “молитовний сніданок”, який влаштовує президент США Дональд Трамп.

“І було б чудово, аби на молитовному сніданку президент Трамп так раптом спитав: а де тут українська делегація, три десятки “снідальщиків”? Ви впевнені, що ваше місце зараз тут, а не на робочому місці?” – додала Ірина Геращенко.

Як відомо, серед інших у ці дні в США перебуває лідерка фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

Рада

Знак гривні
Знак гривні