Порошенко через Facebook негайно просив би у депутатів закон про антикорупційний суд

Президент України Петро Порошенко закликає народних депутатів невідкладно почати розгляд внесеного ним проекту закону «Про Вищий антикорупційний суд».


МВФ вимагає від України Антикорупційний суд та ринкові ціни на газ

«Попереду – місяці відповідальних рішень. Але що просив би народних депутатів зробити негайно, так це у строгій відповідності з усіма регламентними процедурами розпочати розгляд внесеного мною законопроекту «Про Антикорупційний суд», – написав Порошенко у Facebook.

У грудні 2017 року президент вніс до Верховної Ради України законопроект 7740 про Вищий антикорупційний суд, - нагадує Радіо Свобода.

Згідно з документом, на посаду судді Вищого антикорупційного суду претендент обирається на конкурсі, ним може бути призначений громадянин України у віці не менше ніж 35 років, зі стажем роботи на посаді судді не менш ніж 5 років, з науковим ступенем у сфері права чи пропрацювавши в науковій галузі щонайменше 7 років, з адвокатським досвідом.

Проте низка антикорупційних організацій закликали президента України Петра Порошенка відкликати цей законопроект і доопрацювати його, заявляючи, що окремі положення документа не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії.

Міжнародний валютний фонд висловив зауваження щодо законопроекту. На думку МВФ, проект закону порушує зобов’язання України перед міжнародними партнерами.

У січні представник президента України в парламенті Ірина Луценко (фракція «Блок Петра Порошенка») заявила, що законопроект про Антикорупційний суд зазнає змін після першого читання у парламенті, в ньому врахують рекомендації Венеціанської комісії і Міжнародного валютного фонду. Вона висловила сподівання, що суд зможе розпочати роботу за півроку.

законопроект корупція порошенко закон Рада суд

Знак гривні
Знак гривні