Навіть Harley Davidson уже створює електричний мотоцикл

Компанія Harley-Davidson офіційно підтвердила, що виведе свій перший електромотоцикл на ринок в 2019 році.

Специфікації мотоцикла не названі, але він потрапить на ринок "протягом 18 місяців", повідомляє Новий час із посиланням на The Verge.

Судячи з усього, байк буде розроблятися на базі проекту LiveWire, який існує з 2013 року. Потужність цього концептуального мотоцикла складає 55 кіловат, а батареї при тривалості зарядки у 3,5 години забезпечують дальність ходу в 85 кілометрів. При цьому, електромотоцикл LiveWire розганявся до швидкості 100 км/год менш ніж за 4 секунди, а його максимальна швидкість складала 160 км/ч.

"Сьогодні ринок електричних мотоциклів знаходиться в зародковому стані, але ми вважаємо, що електромотоцикли преміум-класу Harley-Davidson будуть стимулювати зацікавленість і рух в цьому напрямку в усьому світі", - зазначив Метт Леватіч, президент і головний виконавчий директор Harley-Davidson.

Журналісти відзначають, що за останній рік продажі мотоциклів скоротилися на 6,7% у всьому світі і на 8,5% в Сполучених Штатах. Показники самої компанії за четвертий квартал 2017 року впали на 11%. Торік виробник закрив один із заводів і відзвітував про спад продажів.

Додамо, в 2017 році компанія приступила до роботи над новим звуком, який будуть видавати її електричні мотоцикли. Як запевняє керівництво Harley-Davidson, звук нового мотоцикла буде схожий на ревіння реактивного двигуна.

технології

Знак гривні
Знак гривні