Петиція про знесення МАФ УПЦ (МП) на території Історичного музею набрала достатню кількість підписів

Під петицією з вимогою знести будівлю УПЦ Московського патріархату, розташовану біля фундаменту Десятинної церкви в центрі столиці, підписалася необхідна для розгляду кількість громадян.

Про це повідомляє Київська міська рада, - передає Громадське.

Тепер депутати ради мають розглянути звернення протягом 90 днів.

«Територія, на якій незаконно побудована незаконна споруда - каплиця УПЦ МП - належить до особливо цінних земель історико-культурного призначення та містить культурні шари Києва, є пам'яткою історії національного та місцевого значень, належить громаді Києва і була передана у постійне користування НМІУ (Національний музей історії України — ред.) для висвітлення минувщини України та збереження цих пам'яток без зміни цільового призначення. Це питання зносу незаконної споруди належить до компетенції Київської міської ради», — ідеться у петиції.

УПЦ МП називає цю споруду каплицею свого Десятинного чоловічого монастиря.

25 січня учасники радикальних організацій демонтували інформаційний борд каплиці Московського патріархату, розташованої біля Десятинної церкви у центрі Києва. Тоді, окрім «C14», участь в акції взяли організації «Традиції і порядок» та «Сокол», а також архітектори Олексій Шемотюк та Олександр Горбань.

28 січня підозрюваних у спробі підпалу Десятинного монастиря УПЦ МП взяли під варту на 2 місяці. У мережі закликали звільнити ув’язнених за спробу підпалу каплиці УПЦ МП.

київ будівництво Церква

Знак гривні
Знак гривні