ЦРУ: Росія спробує втрутитись у вибори Конгресу США в цьому році

Директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Майкл Помпео вважає, що Росія може втрутитися в проведення проміжних виборів у Конгрес США в листопаді 2018 року.

Про це він сказав в інтерв'ю ВВС, - передає Громадське.

Він зазначив, що переконаний в тому, що росіяни продовжать намагатися впливати на вибори в США.

«Але я переконаний, що США в змозі провести вільні і чесні вибори, і ми будемо чинити опір досить успішно, а російський вплив на наші вибори не буде значним», — відповів Помпео на питання про гіпотетичне втручання Росії у вибори.

6 листопада 2018 в США відбудуться проміжні вибори в Конгрес. Громадянам країни треба переобрати всіх 435 членів Палати представників Конгресу США, а також 33 зі 100 американських сенаторів. Крім цього, в багатьох штатах відбудуться муніципальні і губернаторські вибори.

Раніше стало відомо, що пов’язані з Росією фейкові акаунти у Twitter під час виборів президента США майже 500 тисяч разів поширювали дописи тодішнього кандидата Дональда Трампа.

Сполучені Штати почали розслідувати втручання Росії у вибори президента 2016 року після того, як радник кампанії Трампа проговорився австралійському дипломату.

А Twitter заблокував понад 200 акаунтів у зв’язку з розслідуванням втручання Росії в американські вибори.

На слуханнях у Комітеті з розвідки колишній секретар Департаменту внутрішньої безпеки США Джей Джонсон заявив, що замовником хакерських атак під час виборів президента у 2016 році був особисто Путін.

Раніше CNN показав документальний фільм про втручання Путіна у вибори в США.

сша вибори кремль росія

Знак гривні
Знак гривні