Двох киян заарештували за спробу підпалу монастиря-самобуду УПЦ (МП) на території історичного музею

Шевченківський районний суд Києва 27 січня обрав запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 2,2 млн гривень для Олексія Шемотюка і Олександра Горбаня, яких поліція підозрює в спробі спалити Десятинний монастир Української церкви Московського патріархату.

Запобіжний захід призначила суддя Тетяна Левицька.

"Для мене це дуже дивна поведінка судді Левицької. Бо прокуратура і міліція налаштовані не надто агресивно, просили лише домашній арешт. Утім, суддя впаяла фактично тримання під вартою – бо такі суми для застави, без допомоги сторонніх, у підозрюваних навряд чи знайдуться", - прокоментував рішення депутат Ігор Луценко.

За його словами, Шемотюк і Горбань є архітекторами. Олексій Шемотюк з 2014 по 2016 роки воював в аеророзвідці в складі ЗСУ, написав депутат.

"Отже, Олексію і Саші, цим двом патріотам, загрожує реальний термін. Зате вандал, який в жовтні минулого року розгромив меморіал Небесної сотні на Інститутській, отримав адмінку", - підсумував Луценко.

проти цього самобуду в центрі Києва вже відбувались акції

Зазначимо, на сайті Київської міськради зареєстровано петицію про знесення незаконного монастиря на території національного музею історії України.

Мережею шириться хештег за звільнення архітекторів:

суд кримінал будівництво Церква

Знак гривні
Знак гривні