Креатив: що покупець зробить зі списаними вагонами метро? (ФОТО)

Свого часу інтернет-спільноту заінтригувала новина про вагони метро, що продавав Київський метрополітен. Переможець аукціону розповів про плани на списані вагони.

із вагонів можна зробити хостел

"З самого початку ідей було декілька. Знадобився час, щоб перевірити та обговорити деталі задуманих проектів з архітектором та дизайнером. Зрештою, я зупинився на ідеї — облаштувати поруч з готелем Амарант новаторський та комфортний хостел з терасою для відпочинку та баром. Збудую загальні та окремі номери, встановлю сучасну систему опалення і кондиціювання. Гості зможуть скористатися всіма послугами, які надає готель Амарант, та жити в незвичній дизайнерській споруді. Концепція дизайну натхненна станціями метро, буремним духом, що характеризує життя нашого світу під землею", - розповідає Михайло, який придбав вагони через систему Прозорро.

У світі старі вагони метро використовують дуже мало. В столиці Нідерландів є поїзд-хостел. Натомість, в Америці списаний транспорт викидають в океан -
спеціально, щоб риби облаштовували навколо залізного каркаса свої домівки. Виходить такий нетиповий внесок у розвиток природних ареалів.

В Україні саме вагони метро використовуються не за призначенням — вперше. Зазвичай, їх здають на металобрухт. "Впевнений, що наш проект подарує цим вагонам друге життя на радість гостям столиці України", - каже Михайло.


Повне інтерв'ю - тут

краса транспорт бізнес архітектура

Знак гривні
Знак гривні