Лондонський суд продовжив арешт майна Коломойського й Боголюбова

Високий суд Лондона за підсумками засідання 19 січня продовжив дію наказу про всесвітній арешт активів колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму понад $2,5 млрд до чергового відповідного указу суду.

Про це повідомили у націоналізованому ПриватБанку, передає Громадське.

«Минулого тижня в англійському суді пройшли додаткові слухання щодо процесуальних питань у справі ПриватБанку проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших осіб. Наказ суду про всесвітній арешт активів, винесений в грудні 2017 року, був продовжений до наступного відповідного наказу суду», — ідеться у повідомленні.

Також суд зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Нагадаємо, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll виявила, що колишні менеджери ПриватБанку вивели понад 5,5 мільярдів доларів.

Кредити, які видавав ПриватБанк юридичним особам, використовувались для придбання активів та фінансування бізнесу екс-акціонерів та груп пов’язаних з ними осіб в Україні та за кордоном. Схема діяла близько 10 років. У Нацбанку зазначили, що результати аудиту ПриватБанку передали Генеральній прокуратурі.

До націоналізації ПриватБанку його бенефіціарними власниками були олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, які прямо чи опосередковано володіли понад 91,5% акцій. Інші належали міноритарним акціонерам, зокрема, менеджменту на чолі з головою правління Олександром Дубілетом.

У грудні 2016 року Приватбанк був націоналізований рішенням українського уряду.

За словами Коломойського, він був вимушений сам запропонувати націоналізацію Приватбанку через «способи штучного зниження капіталізації банку» з боку НБУ.

Тодішня голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що екс-власники Приватбанку вивели 16 млрд гривень в ніч перед націоналізацією.

Також повідомлялося, що Приватбанк перед націоналізацією вивів 110 мільярдів гривень через фіктивні компанії.

У грудні 2017 року націоналізований ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Боголюбова, а також ряду компаній, які імовірно підконтрольні їм. 20 грудня 2017-го Високий суд Лондона вирішив арештувати активи Коломойського і Боголюбова у всьому світі на суму понад $ 2,5 млрд.

А 18 грудня стало відомо, що генпрокурор Луценко зустрічався з Коломойським в Амстердамі.

британія приват банки луценко коломойський суд прокуратура абзац

Знак гривні
Знак гривні