СБУ відкрила справу за карту України без Криму на Дні Соборності (ФОТО)

Те, що така карта з'явилася саме на День Соборності, додає їдкої іронії до того, що сталося.

Служба безпеки України в Чернівецькій області відкрила кримінальне провадження щодо організаторів урочистостей з нагоди Дня соборності, які відбулися 22 січня в Сторожинецькому районному будинку культури, - передає Новинарня.

Як відомо, скандал виник під час святкового концерту в місті Сторожинець, на якому були присутні представники місцевої влади. На сцені вивісили власноруч намальовану мапу України з потиском рук як символом Злуки. При цьому на карті не було півострова Крим.

"Зі сцени звучали гучні слова про загиблих воїнів і Небесну сотню, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність нашої держави у війні на сході України”, – пише “Сторожинець.інфо”, проте карта без анексованого РФ півострова весь цей час залишалася висіти на сцені, і ніхто не вказав на її невідповідність.

У Сторожинецькій районній адміністрації цей інцидент назвали “бурею в склянці води” та заявили про відсутність сепаратизму в діях автора мапи.

“Інциденту немає, це буря у склянці води. Я бачу там (на мапі) Крим, це не є для мене питання дискусії. Те зображення є символічним”, – сказав голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош.

“Сторожинець – багатонаціональний район, в нас ніколи не було сепаратизму, в нас потужний патріотичний район, але якщо хтось хоче очорнити наш район, я вважаю, що це велика ганьба звинувачувати наш потужний район у такому, і висловлюю жаль, що з’явилась така новина у центральних ЗМІ, розхитувати ситуацію неприпустимо”, – додав він.

Нагадаємо, подібний інцидент уже був, коли в Броварах під міськрадою розмістили на День незалежності-2017 ось таку карту України:

маразм скандал крим окупація буковина сбу анексія

Знак гривні
Знак гривні