Apple звинувачують у зумисному сповільненні старіших моделей смартфонів

Компанія може зумисно сповільнювати попередні моделі, щоб змусити споживачів постійно купувати нові.

Антимонопольна служба Італії почала розслідування у зв'язку з твердженнями про те, що корпорація Apple використовує оновлення програмного забезпечення, щоб штучно вповільнити свої мобільні телефони.

Компанію звинувачують в тому, що вона приховувала факт уповільнення пристроїв після поновлення до нових версій прошивки, повідомляє Новий час із посиланням агентство Reuters.

Подібне розслідування ведеться і щодо Samsung Electronics. Чиновники відзначають, що фірми з США і Південної Кореї могли порушити чотири окремих статті законодавства Італії про захист прав споживачів.

Якщо виробників визнають винними, обидві компанії повинні будуть виплатити багатомільйонні штрафи.

На думку італійських чиновників, корпорації недобросовісно поводились з покупцями їхньої продукції, використовуючи недоліки попередніх моделей гаджетів, щоб споживачі були змушені купувати нові пристрої.

Apple і Samsung поки не прокоментували звинувачення на свою адресу. Цікаво, що Apple раніше визнала факт уповільнення їхніх смартфонів. Це пов’язували зі старінням батареї. А ось Samsung випустила заяву про те, що вона не практикує подібні методи.

Компанія Apple також зіткнулася з правовою скаргою у Франції, де так зване "заплановане старіння" суперечить закону. Крім того, судові позови раніше були подані в Каліфорнії, Нью-Йорку та Іллінойсі.

Нагадаємо, в кінці грудня 2017 року Apple в своїй заяві визнала, що спеціально уповільнює старі моделі iPhone.

скандал технології бізнес

Знак гривні
Знак гривні